Meteen naar de inhoud

Moneymonk

Moneymonk wordt door ontzettend veel recensenten beschouwd als mogelijk de meest geschikte boekhoudsoftware. Deze standaard app helpt ondernemers hun financiën effectief te beheren. Het is niet duur en je kunt MoneyMonk voor slechts een paar euro per maand gebruiken.

Het is dan ook functioneel dat één andere accountant MoneyMonk als boekhoudsoftware ook eens goed zou bekijken. Zou het boekhoudprogramma voldoende zijn om jouw administratie correct en verantwoord te verzorgen? Is er geen slimmer boekhoudkundig alternatief?

MoneyMonk is één van de populairste programma’s voor je boekhouding waar daarnaast projectmanagement één interessante rol speelt. Wie namelijk al een blik heeft geworpen op de MoneyMonk functionaliteiten pagina is het opgevallen dat de aanwezige functies in twee categorieën zijn onderverdeeld:

 1. Projectmanagement
 2. Online boekhouden

Kortom, in MoneyMonk, heb je zowel het beheren en onderhouden van geld en projecten in één programma. kosten uitsparen en toekomstige tijd besparen kan via de MoneyMonk app. Als je er goed mee omgaat, kan het geld opleveren in plaats van kosten.

Projectmanagement

De meeste MoneyMonk klanten hebben verschillende uiteenlopende projecten tegelijk. Ze kunnen eigenaar zijn van een project of werken aan {regelmatig projecten tegelijk. Omdat zij diverse projecten beheren in MoneyMonk, zullen zij natuurlijk deze functie kunnen waarderen. Het schept vanzelfsprekend één hoop overzicht.

Hoewel er veel zakelijke eigenschappen zijn die onder allerhande onderwerpen en subonderwerpen vallen bij MoneyMonk, is het goedkooste om te weten over de functies van MoneyMonk dat er een functie als projectmanagement er een is die je zou kunnen helpen om het financiële deel van de projecten gelijk in de administratie af te handelen.:

 • Offertes
 • Projecten
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Factureren van ritten, uren en onkosten

Mijn ervaring met de bovenstaande opsomming is dat dit normaliter bij concurrerende boekhoudprogramma’s (o.a. Rompslomp en Tellow) onder de noemer administreren te vinden is. Bij MoneyMonk hebben de bovenstaande delen dezelfde werking gehouden maar enkel beschikbaar binnen projecten.

Registratie van uren, ritten en onkosten

Wie enkele uren aan één project besteedt, verwacht dat het zaak dat voor de tijd van het project betaalt, geïnteresseerd zal zijn in informatie over de gebruikte uren, het werk dat u doet en de dienstreizen of eventuele nieuwe onkosten.

Het zaak achter de MoneyMonk maakt software voor geldplanning, maar ze hebben onlangs besloten een onderdeel van hun boekhoudsoftware af te splitsen – één manier waarop je de financiële cijfers van een project kunt zien. Met het bedrijf, MoneyMonk, stellen ze je in staat om projectplannen en premieprijs te scheiden van een compleet lijst van de financiën.

Het is moeilijk om tijd en geld bij te houden, maar MoneyMonk maakt het gemakkelijk. Met één paar muisklikken is het voor personen eenvoudig om tijden, uitgaven en projecten waar je aan werkt aan te geven. één KvK-nummer is door de MoneyMonk database al voldoende. Vervolgens kun je op tijd uiteenlopende projecten voor je opdrachtgevers aanmaken. veelal makkelijker dan dit ben ik niet tegenkomen.

Offertes en rekeningen binnen projectmanagement

Facturen zijn zeer van invloed voor bedrijven en klanten. Maar kent u het belang van rekeningen voor projecten. Kunt u open uren rechtstreeks in uw project factureren?

Uiteindelijk is MoneyMonk wat te maken heeft met boekhoudkundige processen. De eigenschappen optimaliseren daarvoor. naarmate alle zaken van de administratie goed zijn uitgevoerd, zijn uw informatie toegankelijk in {regelmatig vormen. Het resultaat moet accuraat zijn en helemaal niet moeilijk te onderhouden voor je gezinsleden of anderen. De interface is ook zeer gebruiksvriendelijk.

Freelancers moeten tijd besteden aan het beheer van hun eigen projecten, met name die op eigen kosten, om de volledige aankoopbedrag van boekhoudkundige hulpmiddelen te compenseren.

Inderdaad, MoneyMonk is een programma voor je boekhouding van hoge kwaliteit.

Je kunt op de volgende eigenschappen rekenen:

 • Factureren
 • Bankkoppeling
 • Btw-aangifte
 • Scan en Herken
 • Emails vanuit MoneyMonk
 • Rapportages (balans, winst- en verliesrekening)
 • Afschrijvingen

Niet alle programma’s voor je boekhouding erkennen tegelijkertijd dat gebruikers uiteindelijk niet moeilijk rekeningen willen kunnen genereren, en zij verwachten dat die kassabonnetjes gemakkelijk verder kunnen worden verwerkt. Uiteindelijk moeten ernaast betalingen worden gegenereerd zonder al te veel inspanning van de gebruiker. een aantal programma’s beseffen dit, maar andere niet.

Je kunt namelijk:

 • gebruikelijk factureren in uw eigen huisstijl
 • Herinneringen en aanmaningen versturen
 • automatisch facturen invoeren in rapportages
 • Daarnaast kun je rekenen op:
 • één iDEAL functie die helemaal niet moeilijk te gebruiken is. Het stelt de ontvanger van het bonnetje in staat een openstaande betaling te verrichten door middel van zijn smartphone/tablet.
 • De een optie te maken om e-mails te versturen vanuit MoneyMonk
 • Bestanden toevoegen
 • E-mails bekijken die u hebt verzonden, ook de status van de emails.

Ik zie geen een aantal functie die ontbreekt in de MoneyMonk module. Hoewel andere apps zoals facturatie wel zijn opgenomen, bij het aanmaken van facturen binnen MoneyMonk.

Uit balansen, rekeningen en winst- en verliesrekeningen (P&L) kunnen enkele inzichten worden gehaald.

Als u wilt zien hoe het met uw onderneming gaat, klik dan op MoneyMonk. U kunt gangbaar winst en verlies, balans en allerhande andere rapporten bekijken. Om te navigeren, hoeft u maar een keer te muisklikken om naar het dashboard te gaan.

Wat u ook leest, het moet u assisteren begrijpen. U zult absoluut merken dat het u inzichten verschaft: begrip, inzicht, één schets van uw toekomst, en inzicht in de courante gebeurtenissen.

 • Gemaakte uren per klant inzien
 • Openstaande rekeningen controleren
 • Balansmutaties inkijken
 • Periodes vergelijken

Als u vindt dat de belastingdienst potentiele belastingschulden 24/7 langs elektronische weg moet kunnen achterhalen, dan kunt u volstaan met het afdrukken van meer dan één pagina’s om een controledossier af te drukken: de papieren bescheiden die nodig zijn om een belastingcontrole uit te voeren. Handig als de belastingdienst op een moment op de stoep staat. U hebt op de keper beschouwd het hele jaar de te verkrijgen informatie in de buurt, ook online.

Wat zijn de maandlasten van MoneyMonk?

MoneyMonk rekent aparte prijzen voor zelfstandigen en kleine bedrijven. Het kost als je wilt €10 per maand voor de maandelijkse projectmanagement- en boekhoudservice of €40 per maand voor één full-service contract.

Het de zonder kosten versie van het boekhoudprogramma MoneyMonk is simpel te gebruiken. Je hoeft zelfs niet meteen te verhuizen als je één nog ander boekhoudprogramma wilt gebruiken in plaats van dit programma; je kunt gewoon kosteloos gebruik maken van het gratis MoneyMonk programma. Als zelfstandige kun je één kosteloos account aanmaken en gebruik maken van de functie “Project Management”.

Als je voor een commerciële onderneming werkt, kost MoneyMonk €40. Dit is voor zowel administratie als projectmanagement en voor twee gebruikers.
Als je voor een commerciële onderneming werkt, kost MoneyMonk €40. Dit is voor zowel boekhouding als projectmanagement en voor 2 gebruikers.

Als klein eenmanszaak is het erg erg prijzig om project management software te gebruiken. De enige manier is het gebruiken gecombineerd met het boekhoudpakket.

Terwijl sommige gebruikers de dertig dagen proefversie van MoneyMonk wel genoeg zullen vinden (qua functies), zullen andere mensen misschien hun abonnement willen voortzetten nadat die een maand voorbij zijn. Je kunt de zonder extra kosten eigenschappen van MoneyMonk dus volledig uitproberen, en op een later moment beslissen of je na de 30 dagen wilt blijven betalen. Of je houdt het kosteloos abonnement en blijft het gebruiken. Niemand zegt dat je per se moet upgraden, toch?

Voor wie is MoneyMonk geschikt?

Om ervoor te zorgen dat een besloten product aan de wensen van de beoogde gebruikers zal voldoen, moet één programma voor je boekhouding over één enkele reeks functies beschikken. in de meeste gevallen is de opzet gebaseerd op de categorie. Dit betekent dat elke set eigenschappen is ontworpen op instap van de gebruiker. Het ene boekhoudprogramma is echter het andere niet.

Bij MoneyMonk staat de freelancer, de zelfstandige, op de eerste plaats. Het is duidelijk dat er alles aan gedaan wordt om het administratieve leven helemaal niet moeilijk te maken. Voor beginnende freelance personen evenals voor ervaren mensen, je vindt snel je weg in alle andere dingen die je kunt doen om je boekhoudsoftware in te stellen. Je ontdekt hoe je bonnetjes moet schrijven en welke aspecten van de BTW je moet afhandelen.

Wanneer je een ervaren freelancer bent op het land van online boekhouden, kun je eenvoudig gelijk in het werk springen. wanneer je meer ervaren wordt, raak je bedreven met het aantal functionaliteiten in MoneyMonk, wat je één schat aan werk scheelt.

Wanneer bedrijven groter worden, gaat de manier waarop men dingen aanpakt over het algemeen regelmatig gepaard met groeipijnen. Men moet er rekening mee houden dat men niet alles vanaf één computerscherm kan doen, zoals bij de kleinere klanten. daarnaast koppelingen met andere softwareprogramma’s zijn daarom niet ongebruikelijk, bij uitstek omdat zij zijn ontworpen voor één persoonlijke werkomgeving door een eenmanszaak met honderden werknemers of minder.

Verwacht je de administratie 365 dagen zelf te doen en logischerwijs wat externe bronnen te willen koppelen? MoneyMonk is een gegarandeerd succes voor diegene die zijn zakelijke financiën wil bijhouden met eenvoudige en intuïtieve bruikbaarheid. Ontbreekt er wat functionaliteit? Activeer dan een te veel module. Want dat is het doel waarvoor MoneyMonk bestaat, puur modules inschakelen die je moet hebben om het zonder twijfel overzichtelijker te maken.

Bij welke banken is een bankkoppeling mogelijk?

Voordat je lid wordt van MoneyMonk, wil je bedenken of je je zakelijke bankrekening kunt koppelen aan het programma? Nou dan ben ik blij te kunnen melden dat MoneyMonk koppelingen heeft met banken voor bijna alle bankinstellingen.

Zo kun je bij MoneyMonk voor één bankkoppeling terecht met:

 • ABN AMRO
 • Bunq
 • Knab
 • ING Bank
 • Rabobank
 • SNS
 • Regiobank
 • ASN
 • Triodos
 • Deutsche bank

Hoe is de MoneyMonk app?

Het lijkt erop dat de MoneyMonk-app nog vaak terug zal komen, omdat deze centraal staat in de programma’s voor je boekhouding van het bedrijf. Er is daarnaast een uitbreiding voor de app in de maak voor het toevoegen van andere functies zodat je onderweg nog gemakkelijker je administratie kunt bedienen.

Daarom is de MoneyMonk app voor diverse functionaliteiten makkelijker in het gebruik dan de gevestigde browser app. Je kunt de MoneyMonk gebruiken om:

 • facturen mee in te scannen
 • facturen automatisch mee in te laden (je hoeft uitsluitend de gescande bedragen te controleren)
 • Openstaande bonnetjes controleren, herinneringen versturen
 • Rapportages, weliswaar beknopt, inzien

Je kunt de MoneyMonk app downloaden voor iPhone (iOS) en Android (Samsung, Huawei etc.).

Hoeveel kost MoneyMonk? Een overzicht van Pakketten en Prijzen