Meteen naar de inhoud

Ficsus.nl

Ficsus.nl is een software voor met het oog de kosten beheer die door Nederlandse zelfstandigen wordt wilt hebben als één efficiënte manier om rekeningen op te stellen, kopen te boeken enz. Het is zeer veelzijdig en kan niet moeilijk worden aangepast aan de wensen en behoeften van elk bedrijf. U kunt als je wilt jouw leven diverse simpeler maken door gewoon één nauwkeurige factuur op te stellen.

Voor sommige ondernemers is boekhouden niet goedkoop en makkelijkomdat ze op deze website niets of geen verstand van hebben en om die reden is onze website Ficsus.nl in het leven geroepen. Ficsus.nl is zo opgezet dat boekhouders de boekhouding van kleine tot middelgrote maatschappijen kunnen doen zonder dat zij bij ons verstand van hoeven te hebben.

Daarnaast blijft de gehele boekhouding in dit programma eenvoudiger en spreken alle functies voor zich. slim dus voor een startende ZZP’er die niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan de administratie.

De functies van Ficsus.nl

Bij Ficsus.nl bieden ze gebruikers een boekhoudpakket aan. Het bedrijf bevat veel functionaliteiten die de administratie vereenvoudigen, zoals functies waarmee gebruikers boekhoudgegevens kunnen importeren, exporteren, afdrukken en analyseren.

 • niet moeilijk financiën in de software zetten
 • limietloos aantal bankmutaties verwerken
 • Bankkoppelingen voor alle Nederlandse banken
 • accountant op afstand.
 • handige vergelijking zoals inkomstenbelasting
 • uitgebreide relatie- en klantenbeheer functie
 • informatie kunnen worden geëxporteerd van het platform
 • Urenregistratie voor projecten te factureren
 • Voorraad/artikel beheer
 • Reiskosten beginnen voor kilometeradministratie

Maak gebruik van de klantenservice als je er even niet uitkomt

De detailoverzicht van de functies die het boekhoudprogramma, Ficsus, biedt hebt u gezien, maar wat zijn Exact de functies van andere boekhoudprogramma’s; onder andere wat zijn de eigenschappen die e-Boekhouden biedt? Zie de vergelijkingspagina om het boekhoudprogramma te vinden dat aan uw eigen wensen voldoet.

Wat zijn de kosten?

Wilt u het boekhoudprogramma testen, maar weet u niet absoluut of het iets voor u is? U kunt het programma 35 dagen kosteloos uitproberen, en als het programma u bevalt, zult u nooit problemen hebben om een permanent keuze te nemen. Na 35 dagen, als u de proef wilt beëindigen, is het simpel om te annuleren.

Let op, dit bedrag is exclusief BTW. annulatie van het abonnement is het hele jaar mogelijk, maar er geldt dan wel één opzegtermijn van één maand. Zeg het keuze om die reden 365 dagen snel op als je van plan bent dit te gaan doen.

Naast de software ontvang je ook support voor als het even niet wilt lukken. Deze support gebeurt voornamelijk via de mail, maar je kunt ook terecht bij de ‘veelgestelde vragen’ of de online handleidingen.

Opzetten van de boekhoudsoftware

Na uw eerste blik op Ficsus, is de eerste stap om te bijhouden ervoor te zorgen dat u het juiste jaar kiest voor jouw fiscaal jaar en dan de rechtsvorm van uw onderneming kiezen.

De meeste gebruikers zijn zelfstandigen en maken dus gebruik van eenmanszaken. Eenmanszaken kunnen prima met Ficsus uit de voeten, maar je zou dit daarnaast kunnen inpassen in een organisatie. Of een vennootschap.

Tegenwoordig zijn we erg gefocust op de kosten van iets. Maar met boekhoudsoftware moet  u dat eigenlijk niet doen. Het gaat er juist om dat boekhoudsoftware tijd – dus geld – bespaart. Sterker nog, als gebruiker van e-Boekhouden.nl kan ik je melden dat wanneer je nu gewend met er mee te werken dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Moet je nagaan, ik werkte sowieso in Excel. Nu worden mijn kosten en inkomsten automatisch verwerkt op de goede grootboekrekening en afschrijvingen op de computerapparatuur gaat ernaast automatisch. Stel je voor dat je dat per kalenderjaar met de hand moet uitrekenen in invoeren. Kijk vooral naar de functies, is dus eigenlijk de boodschap.

De belangrijkste en best passende functies van Ficsus worden hieronder uitgelegd. Ondernemers zijn te vinden in Ficsus.

Ficsus.nl - ficsus screenshot

Als u de relevante onderdelen aan de start hebt ingevuld, wordt u nu naar de rekening geleid. Deze rekening is gekoppeld aan de boekhoudsoftware, waardoor u alles in het eenmanszaak in real time kunt zien. Alle onkosten of betalingen die er niet op staan, horen er niet bij.

Start het programma vroeg op en u ontvangt terstond het gedetailleerde dashboard te zien. bij ons zult u alle relevante cijfers van uw bedrijf kunnen zien. Denk maar aan openstaande rekeningen en uw rekeningoverzicht.

Naast de grafische rapporten is er één grafisch hulpmiddel waarmee u de geldstromen van jouw bedrijf grafisch kunt bekijken, zodat u één goed idee krijgt van wat goed gaat en wat problemen heeft.

Functies beheren vanuit het dashboard

Bovenaan Ficsus.nl bevat de gebruikersinterface keuzes die de gebruiker kan maken die gebundeld zijn aan acties. Het heeft diverse zaken die de gebruiker kan aanvinken, zoals: Geld sturen naar, factuur betalen, PDF rekeningen maken, informatie exporteren, factuur PDF exporteren en zoeken naar de

 • Intern boeken
 • Inkomsten boeken
 • Uitkomsten boeken

Op de werkbalk zijn er drie functies aan de onderkant van de grafiek. sommige van deze eigenschappen zijn: “Inkomen, Uitgaven, en Overzicht”; “Inkomen en Uitgaven” “Kosten/Kooplijst” enz.

 • Mutaties
 • Bank
 • BTW
 • Balans
 • Winst- en verliesrekening

In het softwaremenu aan de rechterkant van het scherm, zijn er 3 opties. Dit zijn alle secties of modules die in het door Ficsus.nl gemaakte boekhoudsoftware zitten. Het zijn:

 • uitgaven inscannen
 • Ritten registreren
 • Relatiebeheer
 • Urenregistratie (met te kiezen om te factureren)
 • Product/voorraad beheer

Zoals u op het scherm kunt lezen, zijn alle eigenschappen en contracten gelijk vanuit het hoofdscherm te bedienen. Het is dus echt heel eenvoudig om de administratie bij te houden.

Factuurmodule

Het meest belangrijke onderdeel van Ficsus is de Factuurmodule. Met de facturatiemodule kunt u al uw inkomende en uitgaande bonnetjes beheren. Door ze toe te wijzen aan één klant kunt u het bonnetje alledaags inrichten en verzenden. Dit alles wordt opgemaakt volgens uw huisstijl.

Ik ken diverse diegene die diverse werken met producten die binnen Ficsus zijn gemaakt. een van de redenen is dat dit een wereld van mogelijkheden opent op het land van productcreatie. Je kunt misschien wel een product maken dat binnen Ficsus wordt ontwikkeld en dan, afhankelijk afhankelijk van tijd- of budgetbeperkingen, wordt het toegevoegd aan een factuur aan een klant, zodat het bonnetje onmiddellijk in de inbox van men wordt afgeleverd.

Urenmodule

Het onderscheid tussen Ficsus en gevestigde boekhoudsoftware is volgens de oprichter van het zaak niet enkel de urenmodule, maar de manier waarop het programma is ontworpen rond het beheren van kleine bedrijven. Vanwege de urenmodule ziet de oprichter dat de software speciaal bedoeld is voor ondernemers, beginnende ondernemers en een ieder die op afstand werkt. één andere tool van Ficsus is het feit dat ze één systeem hebben om bonnetjes te genereren.

Zoals vermeld in dit artikel, kan Ficsus instellen hoeveel uren een gebruiker heeft, waarna ze dit gewoon aftrekken op de belastingaangifte van de gebruiker. Dit bespaart ondernemers diverse tijd.

Rittenmodule

Een nieuwe module in het systeem is de rittenmodule. hiermee kunnen alle autoritten (zowel zakelijk als privé) in het kader van de belastingdienst worden geregistreerd, zodat de belastingdienst op de hoogte is van het aantal gemaakte kilometers. Met name in het situatie van één vehikel van de eenmanszaak is dit handig omdat je alles bij de Belastingdienst moet kunnen verantwoorden.

Relatiebeheer

Relatiebeheer in Ficsus is niet te bekijken en vergelijken met het gebruik van één CRM. Voor de ondernemer is dit één gedetailleerd overzicht van de financiën van klanten. De CRM modules van Ficsus zijn beschikbaar voor het bekijken van de informatie met de klantcontacten aan de hand van één verscheidenheid aan parameters. Het is geen echt CRM omdat het meer één beheerprogramma is voor debiteuren en crediteuren.

Productbeheer

Vaste producten of diensten? Gebruik dan Ficsus om deze items voor jouw onderneming bij te houden. met behulp van de handige tool voor productbeheer kunt u simpeler nagaan welke producten de grootste bijdrage leveren aan uw bedrijf.

Btw-aangifte via Ficsus indienen

Nu enkele ondernemers FICSUS gebruiken om de btw-aangifte in te dienen zonder dat u de boekhoudsoftware hoeft te verlaten, kunt u jouw btw-aangifte simpeler uploaden. Het geeft u de zekerheid dat jouw gegevens correct worden verzonden, en u kunt de btw-informatie vervolgens onmiddellijk gebruiken voor de belastingdienst. Deze geautomatiseerde, nauwgezette controle van alle bedragen behoort nu tot het verleden. ernaast komt de aangifte allereerst in de boekhouding.

Een lijst voor meer inzicht in jouw zaak kan u helpen het beter te begrijpen.

De software moet in de eerste plaats door de ondernemers zelf worden gebruikt. Als u de processen moet laten verzorgen door een accountant of een accountant, moet u uw accountant of accountant inhuren om de taken af te maken. Nadat een team van 5 tot tien gezinnen voor een ondernemer werken, is het raadzaam de boekhouding aan één accountant over te laten zodat die het kan afhandelen.

Om te weten hoeveel geld je beschikbaar hebt om te investeren, heb je rapporten nodig die je vertellen hoeveel geld je verdient en welke belastingen je verschuldigd bent, op voorhand. Gelukkig heeft Ficsus die rapporten klaar om in te duiken.

Wat zijn de kosten van Ficsus?

De afgelopen tien jaar maakten accountants gebruik van zonder extra kosten softwareprogramma’s, waarvoor jaarlijks contract nodig was om uitgebreid gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden (bv. rapportage, berekeningen, databases), totdat de zonder kosten gelegenheden uiteindelijk vervaagden en het gebruik ervan per jaar moest worden aangekocht. maatschappijen begonnen over te schakelen op een maandelijks betaalplan, waarbij zij elke maand één vast geldbedrag voor de software betaalden. ernaast Ficsus biedt zo’n maandelijks abonnement.

Ficsus kost € 12,50 per maand. Dit maakt het minder goedkoop dan de voordeligste boekhoudprogramma’s rond de € 10, maar efficiënter dan alternatieven als Informer, Twinfield, Visma eAccounting en Exact Online.

Voor zelfstandigen zijn er twee redenen waarom wij Ficsus zonder boekhouder aanbevelen. Ten eerste kan een deel van jouw werk worden geautomatiseerd met de technologie, waardoor u tijd bespaart. Ten 2de is ons prijsmodel de betere keus dan dat van commerciële software. 

Wil je Ficsus kosteloos uitproberen?

Met deze 35-daagse proefoptie kan een proefgebruiker, als hij geen sterke relatie met één accountant heeft, gelijk één beperkte ervaring opdoen alvorens hij zonder beperkingen op het volledige boekhoudplatform springt.

Dan kan je na 35 dagen deze Ficsus gebruiken alsof er nooit een betaalde versie was en dezelfde functies/features gebruiken als voorheen, zelfs verdergaan van waar je tot nu toe gebleven was.

Ficsus bankkoppeling

Ondernemers die aan het shoppen zijn naar een boekhoudsoftware dat hun zakelijke bankrekeningen gewoon kan koppelen, kunnen die software vinden bij Ficsus. Dit eenmanszaak heeft één handvol bedrijven geholpen hun afschriften in een aantal banken te koppelen. Voorbeelden van banken waar Ficsus mee samenwerkt zijn:

 • Rabobank
 • Knab
 • Triodos
 • SNS
 • ASN Bank
 • ABN Amro
 • ING Bank

In vergelijking met Moneybird hoeft u in Ficsus niet extra te betalen voor het gebruik van de bankkoppeling. Het werkt als magie en combineert automatisch jouw zaak met alle bonnen en kassabonnetjes die u invoert. Het enige wat u met de hand hoeft te doen, is wat u bij elke transactie hebt gedaan, te koppelen aan jouw zakelijke uitgaven en facturen.

Ficsus.nl review, wat vinden klanten?

Bijna alle gebruikers van het Ficsus softwareproduct zijn tevreden over de kwaliteit van de Ficsus software zelf. Het heeft één duidelijke en gebruiksvriendelijke gebruikersvriendelijke interface die het de administratie bijhouden zeer aangenaam maakt.

Wilt u Exact bedenken welk zaak in boekhoudsoftware uw boekhoudbehoeften aankan? Kijk dan op deze pagina. Daar kunt u alle grote softwarebedrijven onderling bekijken en vergelijken en erachter komen welke het voordeligste is voor jouw bedrijf. Zo weet u Exact welk programma het meest geschikte voor u zal werken.

Voor extra veiligheid en gemak proberen aanbieders pakketten van applicaties te verkopen die meerderer} programma’s omvatten, zodat u één pakket kunt aangeven dat aan uw persoonlijke behoeften voldoet. dan verkopen een aantal bedrijven programma’s die speciaal zijn ontworpen om aan de eigen voorkeuren van de gebruikers te voldoen. door middel van te hoog te activeren modules is het naar smaak in te richten.

Hoeveel kost een Ficsus boekhoudpakket?